Club Brugge-revelatie vreesde even voor minuten: "F*ck, die positie was al dubbel bezet"

15 september om 16:01

Bij Club Brugge breken steeds vaker jonkies van de eigen bodem door en mocht onder meer Joaquin Seys de voorbije weken proeven van het grote werk. Hij wist ook meteen te overtuigen, al vreesde hij toch ook even voor zijn speelminuten dit seizoen.

Door de late terugkeer van Maxim De Cuyper en de blessure van Bjorn Meijer kreeg Seys aanvankelijk kansen op links en wist hij te overtuigen. Nadat De Cuyper ook weer helemaal fit was, werd Seys uiteindelijk toch op rechts gezet. Al dacht hij toch even dat hij niet meer aan spelen ging toekomen.

"Toen Siquet werd aangekondigd dacht ik wel even ‘f*ck, die positie was toch al dubbel bezet'", vertelt Seys bij Krant van West-Vlaanderen. "Maar ik besefte snel dat op dit niveau zoveel concurrentie noodzakelijk is, het maakt ons alleen maar beter. Ik heb toch al kunnen tonen dat ze op mij kunnen rekenen als ze me nodig hebben", aldus de verdediger.

Bij Club Brugge wil men ook steeds meer inzetten op de eigen jeugd en heeft het met Joaquin Seys, Maxim De Cuyper, Brandon Mechele, Kyriani Sabbe, Romeo Vermant, Jorne Spileers en Chemdsine Talbi ook al flink wat eigen jeugdproducten in de kern. Bij de Bruggelingen is het dan ook een ambitie om kampioen te worden met een halve basisploeg van eigen jeugdproducten.

En Seys gelooft ook dat Club Brugge dat in de toekomst ooit zal kunnen doen. "Ik ben ervan overtuigd dat de jeugd van Club altijd voldoende kansen zal krijgen, het plan dat de helft van de ploeg ooit uit eigen producten moet bestaan, zie ik echt haalbaar", besluit hij.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.