Joos ziet het somber in voor Club Brugge: "Alles meer dan zeven punten is knap"

15 september om 18:46

Het clubvoetbal is weer helemaal op gang getrapt en binnenkort staat ook het Europees voetbal op het programma. Club Brugge begint aan de Champions League met een partij tegen Borussia Dortmund. Maar volgens Filip Joos zal het een moeilijke Europese campagne worden voor de landskampioen.

In het nieuwe format lijkt Club Brugge minstens zo'n tien punten te gaan moeten pakken om te overleven. Het heeft echter een bijzonder moeilijk programma en begint met een partij tegen Dortmund. Daarna volgen Sturm Graz (uit), AC Milan (uit), Aston Villa (thuis), Celtic (uit), Sporting CP (thuis), Juventus (thuis) en Manchester City (uit).

Joos vreest echter dat Club Brugge geen tien punten zal pakken en denkt dat Blauw-Zwart zich tevreden zal moeten stellen met zo'n zeven punten. "Alles meer is heel straf gespeeld, denk ik", geeft hij aan bij MIDMID.

Vooral de loting van thuis- en uitwedstrijden zal Club Brugge parten spelen volgens Joos. "Met Celtic thuis en Sturm Graz thuis zou ik naar tien punten gaan. Maar op Celtic gaan winnen... De laatste keer dat ik daar was, heb ik Hugo Broos drie muren horen kapot roepen. 3-0 na een kwartier... Dat heb ik nooit meegemaakt. Het is ondertussen al lang geleden, maar dat zou ik toch niet te makkelijk inschatten", klint het.

En ook punten pakken in thuiswedstrijden tegen Aston Villa en Sporting CP wordt moeilijk volgens Joos. "Dat is niet onmogelijk. Maar Aston Villa is wel een betere ploeg dan Club, daar zijn we het toch over eens? Chapeau als je daar iets tegen haalt. Maar als je realistisch blijft: alles meer dan zeven punten is knap", besluit hij.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.