RSC Anderlecht haalde amper jonkies: 'Geen toekomstvisie, maar het moet'

15 september om 19:22

RSC Anderlecht heeft opnieuw een bijzondere transferperiode achter de rug, waarin het meerdere deals heeft afgehandeld. Het haalde ook vooral heel wat oude pionnen in huis, al is daar ook een reden voor volgens Trudo Dejonghe.

Onder CEO of Sports Jesper Fredberg lijkt men bij Anderlecht vooral oudere pionnen te halen. Zo haalde de Deen de voorbije jaren onder andere Islam Slimani, Thorgan Hazard, Kasper Schmeichel, Ludwig Augustinsson, Thomas Delaney, Mats Rits, Thomas Foket, Mathias Jorgensen en Leander Dendoncker in huis. Weinig jonkies dus, al is daar volgens sporteconoom Dejonghe ook een reden voor.

"Anderlecht haalt goede, afgedankte spelers zonder doorverkoopwaarde. Er steekt geen toekomstvisie achter, maar de club heeft geen geld en moet nú een goede ploeg hebben", klinkt het bij HUMO. "Als het één keer kampioen speelt en de Champions League in kan, is het financieel gered", geeft hij aan.

En ook jonkies van Neerpede lijken nog niet al te vaak meer door te breken bij de club. Maar ook daar is een reden voor, aldus Dejonghe. "Nu moeten ze de eigen jeugd veel te vroeg verkopen. Als ruwe diamanten, nog voor ze die geslepen hebben, en onder de prijs – zie Jeremy Doku of Julien Duranville", geeft hij mee.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.