Of De Bruyne zich openlijk moet excuseren bij de Rode Duivels

Moet KDB zich openlijk excuseren? “Hier niet naar gaan hengelen”

11 september om 14:33

Peter Vandenbempt krijgt de vraag of Kevin De Bruyne zich volgens hem moet excuseren voor zijn uitlatingen bij de Rode Duivels na de verloren partij tegen Frankrijk. Volgens Vandenbempt hoeft De Bruyne zich niet openlijk te excuseren.

“Neen, ik vind niet dat hij nu met excuses moet komen. Het was zeer ongelukkig en ongepast om dat te zeggen, en hij kan in de groep uitleggen waarom het zo is gebeurd, maar we hoeven nu niet naar excuses te hengelen”, deelt Vandenbempt via Sporza.

 Volgens Vandenbempt moet dit bij alle partijen binnen de Rode Duivels komen. “Alle betrokken partijen moeten er gewoon alles aan doen om de vrede te herstellen voor de komende wedstrijden tegen Italië en Frankrijk. Zo kan De Bruyne verdergaan met de motivatie waarmee hij deze campagne is begonnen”, aldus Vandenbempt.

Vandenbempt sluit af door aan te geven dat iedereen er bij de Rode Duivels voor open zal zijn. “Hoewel ze hard zijn aangepakt met woorden achteraf en gebaren op het veld, beseft iedereen dat ze beter met dan zonder De Bruyne spelen”, besluit Vandenbempt.