Stanic debuteert bij Antwerp: "Profiel dat je in België maar zelden tegenkomt"

17 september om 12:00

Afgelopen zondag mocht Alexander Stanic zijn debuut maken voor Antwerp. De jonge aanvaller kwam deze zomer over van KV Mechelen. Zijn ex-coach Pieter-Jan Monteyne gelooft rotsvast in hem.

"Alex heeft een spitsenprofiel dat je in België maar zelden tegenkomt”, aldus Monteyne bij Gazet Van Antwerpen. "Voor zijn lengte – 1m98 – is hij best snel. Je kunt hem zowel in de voet als in de ruimte aanspelen. Ook zijn technische bagage is best oké, alleen moest hij balvaster worden, voornamelijk op hoge ballen, en betere runs maken in de box. Daar heb ik, samen met Marvin Ogunjimi (Monteynes assistent bij de Mechelse beloften, red.) hard op ingezet."

Monteyne gelooft dan ook dat Stanic dit seizoen al kan doorbreken. "Voor ons was het spijtig dat hij KV Mechelen verliet, maar dit is de déclic die Alex nodig had. Een andere omgeving, met nieuwe prikkels, doet hem zichtbaar deugd."

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.