Muslic maakt weinig indruk na tirade: "Een teken aan de wand dat er bij Cercle iets borrelt"

17 september om 23:22
Laatste update: 17 september om 23:22

Na de nederlaag tegen KRC Genk was Miron Muslic absoluut niet tevreden met het verlies en haalde hij stevig uit. Zijn ploeg kreeg het hard te verduren, maar dan toch vooral zijn verdediging. Bij Tijd voor Voetbal, de voetbalpodcast van VoetbalPrimeur.be, ziet men toch mogelijke problemen bij de Vereniging.

Ook tegen KRC Genk had Cercle Brugge het moeilijk en ging het uiteindelijk met 2-3 onderuit. Achteraf was coach Muslic ook bijzonder streng voor zijn spelers. "Het is niet de eerste keer dat we drie goals slikken en het hadden er tegen Genk zelfs zes of zeven moeten zijn. Boos? Ik ben boos omdat het wekelijks een terugkerend patroon is: Warleson moet ons altijd redden", klonk het meteen na de partij.

"Ik weet ook niet wat er daar bij Cercle allemaal gebeurd is", begint Michiel Vercauteren. "Achteraan is het daar helemaal als een pudding in elkaar gezakt. Er schiet van die verdediging echt niets meer over", geeft hij aan. "Muslic was wel streng, maar hij had ook gelijk. Al moet je dan misschien toch niet voor de camera zeggen."

Net voor Muslic werd echter ook verdediger Christiaan Ravych genoemd, die ook deels naar zijn coach leek te wijzen. "Het leek wel een teken aan de wand dat er bij Cercle momenteel toch iets borrelt", vertelt Vincent Haegeman.

Maar dat Muslic de verdediging viseert en niet in eigen boezem kijkt, is volgens Haegeman misschien ook niet helemaal correct. "Hij maakte zelf ook wat bizarre keuzes", klinkt het. "Heel wat ballen van Genk werden richting de hoeken gespeeld naar de snelle Yira Sor. Maar Muslic heeft daar negentig minuten lang niet kunnen of willen oplossen. Is dat dan koppigheid? Een echte goede trainer moet dat toch inzien en dan een tegenzet voorzien", geeft Haegeman nog aan.

"Als speler van Cercle zou ik me dan toch wat in de steek gelaten voelen", gaat Haegeman verder. "Muslic heeft het probleem niet willen verhelpen en leek niet van zijn filosofie te willen afstappen, maar je moet er als trainer alles aan willen doen om je spelers te helpen. Je mag niet te koppig zijn", klinkt het.

Verwachtingen minderen
Het loopt minder bij Cercle, maar dat is volgens Daan Slingers ook niet meer dan normaal. "Het heeft vorig seizoen een geweldig seizoen gedraaid, een seizoen waar ze heel trots op mogen zijn. Denkey trapt ze dit jaar niet meer blind binnen en ze hebben ook heel wat goede spelers verloren. En in tegenstelling tot de grote broer uit Brugge kan Cercle dat moeilijk opvangen. Het is een optelsom van vele dingen", klinkt het.

Voor Haegeman is het wel enigszins vreemd dat men bij Cercle achterin zoveel goede pionnen liet vertrekken. "Ze hebben Daland laten gaan, ook Popovic mocht vertrekken. Terwijl ik die vorig seizoen verdedigend echt een bijzonder goede pion vond", klinkt het.

Verder in Tijd voor Voetbal gaat men in op het slechte voetbal van RSC Anderlecht onder Brian Riemer en een mogelijk ontslag, de gemiste strafschop van Vincent Janssen bij Royal Antwerp FC en het honderdste JPL-doelpunt van Hans Vanaken voor Club Brugge. Ook wordt er al even uitgekeken naar de Champions League-campagne van Club Brugge.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.