Coosemans: "Ik heb nooit gelezen dat Anderlecht redelijk goed bezig is"

17 september om 13:16

Colin Coosemans profileert zich dit seizoen als nummer één bij Anderlecht. Paars-wit krijgt heel wat kritiek na het magere seizoensbegin, maar dat vindt de doelman onterecht.

"Er zijn maar twee manieren om over Anderlecht te schrijven: ofwel is het voetbal fantastisch en herbeleven we de grote dagen, ofwel is het dramatisch slecht", aldus Coosemans bij HUMO. "Tussen die twee extremen is er niets: ik lees nooit dat Anderlecht redelijk goed bezig is. De realiteit is dat we bovenaan staan en dat we door zijn in de Europa League."

Het spelbeeld laat wel te wensen over. "Alle vakjes zijn afgevinkt, behalve het champagnevoetbal. Maar met alle respect: we leven in een andere tijd. Bovendien komen we van ver terug: twee jaar geleden zijn we als elfde geëindigd. Mensen moeten begrijpen dat het niet vanzelfsprekend is om wekelijks fantastisch voetbal op de mat te brengen. Zeker omdat de meeste ploegen man tegen man spelen tegen ons."

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.