OHL, opgepast: kinderspionkop bij STVV

STVV doet wens van Achilles en Octave in vervulling gaan met kinderspionkop

11 september om 10:28

De spelers van OH Leuven zijn alvast gewaarschuwd voor de verplaatsing naar Stayen. Ze zullen er niet één, maar twee spionkoppen moeten trotseren. Die tweede zone zal bestaan uit ... kinderen! 

Sint-Truiden heeft dit seizoen een uitdaging aangenomen: het wil zich profileren als meest kindvriendelijke club uit de Jupiler Pro League. Die doelstelling wil het verwezenlijken aan de hand van zes initiatieven. Bij de vorige thuiswedstrijd organiseerde het bijvoorbeeld al een kinderdisco. Nu gaat de wens van Achilles (12) en Octave (9) in vervulling, ondanks hun jonge leeftijd al trouwe fans van STVV.

Wat hun wens juist is? Een spionkop vormen die uitsluitend uit kinderen bestaat. "We speelden al enige tijd met het idee om een eigen kinderspionkop op te starten. Onder de naam 'Kids van 373' roepen we alle supporters van 8 tot 16 jaar op om samen met ons sfeer te maken in de familietribune", vertellen Achilles en Octave dolenthousiast bij Het Belang van Limburg.

Die kinderspionkop zal een eigen vak krijgen in Tribune Oost, terwijl de vertrouwde harde kern zich steevast verzamelt in Tribune Oost. Op die manier wil STVV een symbolische brug slaan. Op termijn hoopt de club uiteraard dat de kinderen ook in de volwassen versie van de spionkop zullen terechtkomen.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.