Felice Mazzu over de selectie van Sint Truiden VV

Mazzu laat zich positief uit over STVV-selectie: "Veel individuele kwaliteit"

9 september om 20:15

Felice Mazzu is de nieuwe hoofdtrainer van Sint-Truiden VV. De trainer volgt de ontslagen Christian Lattanzio op. Tijdens een persconferentie gaf de trainer zijn mening over de selectie waarmee hij de komende periode gaat werken.

Bij STVV staan er zes spelers met de Japanse nationaliteit onder contract. Echter is het voor Mazzu niet nieuw om te werken met Japanse spelers. "Er is veel individuele kwaliteit. Ik heb bij mijn vorige clubs al met veel Japanners gewerkt en het is geweldig om met hen te kunnen werken door hun discipline, respect en mentaliteit. Ze hebben veel zin om te werken, dat is hun cultuur", citeert Sporza.

Mazzu kan bij STVV beschikken over een brede selectie. Zowel aanvallend als verdedigend ziet de trainer diverse mogelijkheden. "Vooraan hebben we een targetspits met Zahiroleslam, we hebben ook breedte in de kern met de komst Louis Patris en Bilal Brahimi. Ook achterin hebben we verschillende opties. Nu moet er een geheel gevonden worden en het vertrouwen moet terugkomen om te durven en te proberen voorin", besluit de trainer.

Voor Mazzu staat op 15 september de eerste wedstrijd als trainer van STVV in de Jupiler Pro League op het programma. Zijn team zal het dan in een thuiswedstrijd opnemen tegen OH Leuven.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.