Mazzu over ambities bij STVV in de Jupiler Pro League

Mazzu over ambities bij STVV: “Wil alles winnen, eerst uit de gevarenzone”

9 september om 16:16

Felice Mazzu, de nieuwe hoofdtrainer van STVV, heeft verteld over zijn ambities bij de Kanaries in de Jupiler Pro League. Mazzu is de opvolger van de ontslagen hoofdtrainer Christian Lattanzio bij STVV. De ploeg staat op dit moment op de vijftiende plaats in de Jupiler Pro League met 3 op 18.

Mazzu geeft aan wat zijn ambitie is als hoofdtrainer bij STVV. “Ik wil elke wedstrijd winnen. Het zou natuurlijk niet goed zijn om iets anders te beweren. Maar vooral willen we zo snel mogelijk uit de gevarenzone komen. Het mentale aspect zal daarin heel belangrijk worden”, citeert Het Belang van Limburg Mazzu.

Mazzu benadrukt wat het eerste objectief is van STVV in de Jupiler Pro League. “Eenmaal uit die rode zone, kan het plots heel snel gaan met het vertrouwen binnen de groep. Maar het eerste objectief is dus om snel op een veilige positie te staan”, aldus Mazzu.

Mazzu vertelt ook over zijn spelerskern bij STVV. De hoofdtrainer heeft de groep nu tien dagen gevolgd. “Ik heb een paar van hun wedstrijden herbekeken op televisie en heb hen vorige week live aan het werk gezien tegen Westerlo. De eerste indruk op training vandaag was heel goed. Ik zag een goede mentaliteit en een groep die goed samenhangt”, besluit Mazzu.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.