Johan Boskamp over het ontslag van Lattanzio bij Sint Truiden VV

Boskamp over ontslag Lattanzio: "Vind het bestuur van STVV een lachertje"

8 september om 17:50

De eerste weken van het nieuwe seizoen verliepen bij Sint Truiden VV ongetwijfeld anders dan hoe ze hadden gehoopt. Nadat ze in de eerste zes speelronden nog geen wedstrijd werd gewonnen, werd de trainer ontslagen. Johan Boskamp is kritisch op het beleid van de club.

Volgens Boskamp heeft Christian Lattanzio zijn ontslag niet alleen aan zichzelf te danken. "Laat me eerst even zeggen dat ik dat bestuur van STVV een lachertje vind. Ze hebben zich verstopt achter hun trainer om hun eigen falen op de transfermarkt te verdoezelen. Dat vind ik héél erg laag-bij-de-gronds", aldus de analist bij Het Belang van Limburg

Inmiddels is Lattanzio opgevolgd door Felice Mazzu. De analist werd gevraagd of Mazzu de boel bij STVV nog recht kon trekken. "Ik gun die man het allerbeste. Zijn manier van voetballen past ook wel bij een club als STVV. Hij gaat eerst een stevige organisatie neerzetten om van daaruit verder te bouwen. Zo heeft hij het ook gedaan bij Charleroi en Union."

Boskamp vindt het belangrijk dat Mazzu dichtbij zichzelf blijft. "Bij Genk en Anderlecht probeerde hij het op een andere manier, maar dat liep minder goed af. Hij moet dus gewoon zichzelf blijven. Dan hoop ik dat we snel weer de Felice van in zijn Union-periode gaan zien", concludeert Boskamp.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.