'Swerts krijgt hulp van coach met brok ervaring bij Belgische beloften'

6 september om 18:22

De Rode Duivels spelen tegen Israël en Frankrijk, maar ook de Belgische beloften komen deze break in actie. Zij nemen het dinsdag in een EK-kwalificatiematch op tegen Kazachstan en hebben ook extra hulp gekregen.

Ook bij de beloften verschillende jonge en nieuwe nam, met onder meer Mika Godts, Kos Karetsas en Jorthy Mokio. Die laatste twee zijn echter afgehaakt, maar zullen er de volgende keer wel bij zijn. Zij zullen dan ook mogen samenwerken met een nieuwe naam in de staf.

Gill Swerts is nog steeds bondscoach, maar heeft ook een nieuwe assistent gekregen na het vertrek van Thomas Buffel naar Jong Genk. Thomas Vermaelen was één van de kandidaat te worden, maar volgens La Dernière Heure is de keuze gevallen op José Riga.

De nu 67-jarige Riga brengt ook meteen een brok ervaring mee. Zo was hij in België trainer van Bergen, Standard en Cercle Brugge en was hij in het buitenland actief in Italië (jeugd AC Milan), Engeland (Charlton, Blackpool), Frankrijk (FC Metz), Tunesië (Club Africain) en Algerije (JS Kabylie). Tot deze zomer was hij actief bij eerstenationaler Visé.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.