Anderlecht heeft toch nog beet: 'Edozie komt van Southampton'

UPDATE: 'Anderlecht heeft Endozie beet, winger heeft medische testen afgelegd'

4 september om 13:56
Laatste update: 4 september om 13:56

Jesper Fredberg lijkt dan toch nog een wit konijn uit zijn hoge hoed te toveren. Samuel Edozie moet de nieuwe flankaanvaller van RSC Anderlecht worden. De Brit zou momenteel al in ons land vertoeven.

Eindelijk witte rook boven het Lotto Park. Al een hele zomer lang zocht Anderlecht naar aanvallende versterking, maar telkens viste het achter het net. Tot nu? Zo ziet het er naar uit, want de 21-jarige Edozie staat dicht bij een overstap naar paars-wit. Volgens Het Laatste Nieuws zal Anderlecht hem voor een jaartje huren van Premier-League-club Southampton FC.

Edozie is rechtsvoetig en speelt bij voorkeur als linksbuiten, al kan hij ook op de andere flank uit de voeten. De twintiger heeft een marktwaarde van acht miljoen euro, wat ook exact de prijs is die Southampton twee jaar geleden voor hem neertelde bij Manchester City. In de Championship kwam Edozie vervolgens 34 keer in actie, zowat de helft als basiskracht en de helft als invaller. Met zes doelpunten en drie assists droeg hij zeker zijn steentje bij in de promotierace.

De Premier League is voorlopig echter te hoog gegrepen. In de eerste drie speeldagen mocht hij twee keer invallen, goed voor in totaal zo'n uur speeltijd. Daarin maakte Edozie niet al te veel brokken. Nu mag hij ervaring opdoen bij Anderlecht. Edozie is al in Brussel om de deal af te ronden.

UPDATE: Edozie heeft zijn medische testen afgelegd bij Anderlecht, weet Het Laatste Nieuws. Na het presenteren van Edozie, wordt er bij Anderlecht geen nieuwe speler meer verwacht. Eerder werd aangegeven dat Anderlecht ook nog op zoek was naar een aanvallende middenvelder. 

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.