Guardiola bereidt zich voor op confrontatie met Slot: 'Kende Klopp beter'

Guardiola ziet plots een heel ander Liverpool: "Ik kende Klopp beter"

13 september om 18:20

Pep Guardiola geeft toe dat hij meer beelden van Arne Slots Liverpool moet bekijken, alvorens Manchester City eind november richting Anfield komt. De Spanjaard kende het Liverpool van Jürgen Klopp als zijn broekzak, maar het een en ander is veranderd sinds de komst van Slot, zo ziet ook Guardiola.

Voor de camera's van Sky Sports doet Guardiola een boekje open over zijn werkwijze. "Als ik in de Champions League tegen een club speel die ik niet ken, kijk ik veel meer wedstrijden dan wanneer we bijvoorbeeld tegen Arsenal spelen. Natuurlijk wil ik heel graag naar Arsenal kijken, maar Mikel Arteta zit daar nu al vier of vijf jaar."

Vervolgens wijst de Spanjaard naar Liverpool. Ruim acht jaar heeft Guardiola tegenover Klopp gestaan, waardoor hij The Reds door en door dacht te kennen. "Maar nu moet ik weer meer naar ze gaan kijken, vanwege Arne Slot", aldus Guardiola. "Ik weet niet precies wat ze doen. Jürgen en ik kenden elkaar beter."

In de loop van de jaren is de Manchester City-manager echter wel veranderd, zo geeft hij aan. "Toen ik jonger was, keek ik veel, veel meer dan nu. Nu ben ik luider. Ik denk dat ik goed genoeg kijk om te begrijpen wat de tegenstanders willen doen. Ik probeer de juiste beelden te kiezen om aan mijn spelers te tonen en om ze te overtuigen van wat ze moeten doen, zodat we kunnen winnen", besluit Guardiola.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.