Sky-analisten genieten van 'chille' Slot

Liverpool-trainer Slot maakt indruk: "Premier League eitje, what's the big deal?"

2 september om 08:25

Arne Slot maakt indruk op de Britse analisten. Onder meer Roy Keane en Daniel Sturridge zijn zeer te spreken over de nieuwe Liverpool-manager.

Slot kent een perfecte start in de Premier League. Zondag won zijn ploeg ook op indrukwekkende wijze van het Manchester United van Erik ten Hag (0-3), maar de ex-coach van Feyenoord verblikt of verbloost niet. Dat valt ook de Sky Sports-analisten op. "Hij is zó cool, zó kalm", stelt presentator David Jones. "Hij denkt waarschijnlijk dat de Premier League een eitje is. What's the big deal?", lacht Keane.

Ook Sturridge is zeer te spreken over Slot. "Hij is een chille gast. Ik ben echt te spreken over zijn houding. Dan doel ik zowel op zijn interviews met bijvoorbeeld ons, maar ook over het voetbal dat hij zijn spelers laat spelen", aldus de voormalig Liverpool-aanvaller. "Ze hebben zijn tactiek razendsnel opgepakt. Je ziet de wisselingen op het veld, de passes naar Salah die voorheen niet verstuurd werden. Ik denk dat er meer rotaties in het elftal zijn. Spelers staan hoger op het veld."

"Er gaan passes van de rechtsback naar het middenveld, naar Salah. Ook gaan er ballen vanuit de verdediging rechtstreeks naar Salah. Dat was hiervoor niet zo. Toen was het voetbal meer gebaseerd op omschakelingen, nu veel meer op controle", aldus Sturridge. "Ik vind het leuk waar dit heen gaat."

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.