'Anderlecht heeft ook aankoopoptie op Leander Dendoncker, transfersom onthuld'

'Anderlecht heeft ook aankoopoptie op Dendoncker, transfersom onthuld'

2 september om 07:15
Laatste update: 2 september om 07:28

Leander Dendoncker speelt dit Jupiler Pro League-seizoen op huurbasis voor RSC Anderlecht. Paars-wit slaagde er bovendien in om een aankoopoptie te bedingen op de middenvelder. Ook is de daarmee gemoeide transfersom is bekend. Dat meldt Het Nieuwsblad.

Afgelopen zaterdagavond werd bekend dat Dendoncker in het paars-witte shirt gaat spelen. Daarvoor levert Dendoncker een deel van het salaris dat hij bij Aston Villa verdiende in, en was de Engelse club bereid om mee te werken aan een betaalbare huurconstructie.

Een onderdeel van de deal is uiteindelijk ook een aankoopoptie. Anderlecht kan de 32-voudig international overnemen voor 7 miljoen euro aan het einde van het Jupiler Pro League-seizoen. Die som kan in schijven worden betaald. Daarnaast zijn de persoonlijke voorwaarden al bekend, mocht Dendoncker definitief zijn krabbel zetten.

Dendoncker is hoogstwaarschijnlijk de laatste speler die RSC Anderlecht aantrekt tijdens de zomermercato, al hopen veel Anderlecht-fans nog op de komst van Manchester United-middenvelder Christian Eriksen.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.