Silas niet naar Brussel, RSC Anderlecht is klaar deze transferperiode

'Anderlecht staakt pogingen Silas, Dendoncker was de laatste zomeraanwinst'

1 september om 12:44

RSC Anderlecht heeft de pogingen om Silas Katompa Mvumpa, kortweg Silas, naar het Astridpark te halen gestaakt, meldt Sacha Tavolieri. De geruchtenmaker stelt dat paars-wit na de komst van Leander Dendoncker klaar is deze zomermercato.

Zaterdag meldden Duitse media nog dat de vleugelaanvaller wegens transferperikelen door VfB Stuttgart-coach Sebastian Hoeness uit de selectie van was gelaten voor het Bundesliga-duel met FSV Mainz 05.

Vrijdag sloot de transfermarkt in Duitsland en Silas leek een overstap naar Werder Bremen of TSG Hoffenheim te gaan maken. Toen die deal niet voor de deadline rondkwam leek paars-wit, na eerder al interesse te hebben getoond, weer in de markt voor de Congolees.

Maar Tavolieri weet nu dat Anderlecht met Dendoncker de laatste slag heeft geslagen deze zomermercato. De selectie van Brian Riemer zou nu dus rond zijn, terwijl een extra aanvaller en eventueel een doelman nog op het verlanglijstje stonden.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.