RSC Anderlecht wil Davy Klaassen gaan vastleggen

'Anderlecht wil oud-international Oranje, middenvelder zelf zeer geïnteresseerd'

27 augustus om 14:57
Laatste update: 27 augustus om 15:03

RSC Anderlecht is uit op een transferstuntje en heeft het oog laten vallen op de Nederlander Davy Klaassen, meldt Sacha Tavolieri dinsdag. De middenvelder is een vrije speler nadat zijn contract bij Internazionale na het voorbije seizoen afliep.

De transfergoeroe weet dat er zowel van paars-wit als van de speler serieuze interesse is voor een eventuele samenwerking. Tot overeenstemming heeft dat tot nu toe niet geleid, maar Klaassen zou de stap naar Brussel wel zien zitten.

De inmiddels 31-jarige Klaassen was maar één seizoen actief in Milaan, maar won er wel de Italiaanse Supercup en de Scudetto. Trainer Simone Inzaghi gebruikte hem echter hoofdzakelijk als invaller en in die rol speelde de middenvelder achttien wedstrijden voor de Nerazzurri.

De 41-voudig international van Oranje is het bekendst van zijn twee periodes bij Ajax, waar hij in 2017 doorbrak in het eerste elftal. In Amsterdam kwam hij tot in totaal 321 wedstrijden, waarin hij 93 doelpunten scoorde en ook nog eens 50 assists gaf.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.