Sabbe viert terugkeer bij Club Brugge in Kortrijk

Nielsen reist niet mee met Club Brugge naar Kortrijk, Sabbe viert terugkeer

13 september om 17:11
Laatste update: 13 september om 17:24

Club Brugge geraakte net voor de interlandperiode stilaan op toerental. Een negen op negen heeft de valse start uitgewist. De volgende opdracht is een verplaatsing naar KV Kortrijk. Nicky Hayen heeft zijn selectie voor dat duel rond.

In totaal mogen 21 spelers zaterdag de bus op richting Guldensporenstadion. Hayen heeft niet al te veel kopzorgen. Joël Ordoñez ontbreekt nog met een blessure. Dat geldt eveneens voor Casper Nielsen, die al een maand niet meer meespeelt voor Club Brugge. Verder kan Hayen een beroep doen op al zijn bepalende pionnen. 

Voor het eerst in deze jaargang is daar ook Kyriani Sabbe bij. De talentvolle rechtsachter brak dit voorjaar helemaal door, maar stond tot dusver aan de zijlijn met lichamelijke kwaaltjes. Die zijn nu verleden tijd. Daardoor kan Sabbe de strijd aanbinden met nieuwkomer Hugo Siquet.

Club Brugge staat momenteel derde in de rangschikking, met één puntje minder dan kopduo Dender - Anderlecht. Tegenstander Kortrijk vinden we pas terug op stek dertien, hoewel De Kerels slechts drie punten minder tellen dan Blauw-Zwart. Om maar te zeggen dat alles voorlopig nog op een zakdoek staat.

De selectie van Club Brugge:

Simon Mignolet, Nordin Jackers, Dani van den Heuvel, Brandon Mechele, Zaid Romero, Jorne Spileers, Maxim De Cuyper, Kyriani Sabbe, Joaquin Seys, Hugo Siquet, Ardon Jashari, Raphael Onyedika, Hans Vanaken, Hugo Vetlesen, Michał Skóraś, Andreas Skov Olsen, Chemsdine Talbi, Christos Tzolis, Ferran Jutglà, Gustaf Nilsson, Romeo Vermant

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.