Odilon Kossounou gaat Bayer Leverkusen verlaten voor Atalanta Bergamo

OFFICIEEL: Kossounou mag zich ploegmaat van De Ketelaere noemen

28 augustus om 22:24
Laatste update: 28 augustus om 22:24

Na Charles De Ketelaere lijkt er binnenkort nog iemand met een Club Brugge-verleden naar Atalanta Bergamo te trekken. Bayer Leverkusen is namelijk tot een akkoord gekomen omtrent Odilon Kossounou, dat meldt Florian Plettenberg. 

Kossounou zou aanvankelijk gehuurd worden voor de prijs van 5 miljoen euro. Na dit seizoen is er sprake van een aankoopoptie, al kan dat ook een verplichte optie worden. In totaal zouden de Italianen zo'n 30 miljoen euro op tafel leggen voor de 23-jarige centrale verdediger. 

In de zomer van 2021 betaalde Leverkusen zelf nog 23 miljoen euro aan Club Brugge. In totaal kwam Koussounou 102 keer in actie voor de Duitse kampioen én bekerwinnaar. Daarin was hij goed voor een doelpunt en drie assists. 

Update: Ondertussen is de overgang van Kossounou naar Atalanta officieel. De Italiaanse club van Charles De Ketelaere huurt de ex-verdediger van Club Brugge tot het einde van het seizoen van Bayer Leverkusen. Er is ook een aankoopoptie voorzien in de deal. 

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.