Vandendriessche blijft voorlopig CEO van de KBVB

‘Vandendriessche na vergadering raad van bestuur voorlopig nog CEO KBVB’

26 augustus om 22:27

Piet Vandendriessche heeft zich op de eerste vergadering van de raad van bestuur van de KBVB moeten verdedigen omwille van zijn beleid. Vandendriessche ligt onder vuur maar mag (voorlopig) aanblijven, meldt Het Nieuwsblad.

Tijdens de vergadering van het hoogste machtsorgaan binnen de KBVB werden er vooral door leden van het sportief comité (onder meer Wouter Vandenhaute (RSC Anderlecht) en Sven Jaecques (Royal Antwerp FC)) kritische opmerkingen gemaakt en vragen gesteld over het teleurstellende EK van de Rode Duivels. Ook het mislopen van de aanstelling van Vincent Mannaert als nieuwe leider van het technisch departement werd aangehaald.

De vergadering van de raad van bestuur van de KBVB verliep in een gespannen sfeer. Het functioneren van Vandendriessche werd impliciet in vraag gesteld. Zijn beleid zou te traag gaan en te weinig doorspekt zijn van sportieve belangen. Vooral de vertegenwoordigers van de profclubs vroegen zich af waarom de EK-evaluatie zo lang moet duren. De EK-evaluatie kwam er tijdens de vergadering, maar werd niet door iedereen even fel gesmaakt. De evaluatie werd te lief bevonden.

Er werd tijdens de vergadering besloten om de komende dagen te nemen om het een en ander te laten bezinken. Het is de bedoeling dat er bij de raad van bestuur van de KBVB binnen niet te lange tijd een nieuwe vergadering komt hoe het nu verder moet. Het is mogelijk dat het functioneren van CEO Vandendriessche dan opnieuw besproken wordt.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.