Freyr Alexandersson voor Sporting Charleroi - KV Kortrijk in Jupiler Pro League

Luxeprobleem voor Alexandersson bij KV Kortrijk: "Selectie maken is extreem hard"

23 augustus om 17:37

Zondagavond maakt KV Kortrijk de verplaatsing naar Sporting Charleroi op speeldag vijf van de Jupiler Pro League. Coach Freyr Alexandersson kan voor het eerst in lange tijd op een volledig fitte kern rekenen. Een luxeprobleem voor de IJslander. 

KV Kortrijk trainde vrijdag met maar liefst 29 spelers. "We zijn met veel, maar toch is dat beter dan dat je zes geblesseerden aan de kant hebt staan", aldus Alexandersson op de website van KVK. "Dat is nieuw voor mij. Als je dan een selectie van 20 moet maken, is dat extreem hard, maar het is natuurlijk positief dat je zoveel keuze hebt."

Uiteraard kreeg de IJslander op de persconferentie de vraag of we Brecht Dejaegere op het veld mogen verwachten. "Ja, hij zal zondag tot de selectie behoren", klinkt het. "Hij is een goede leider, heel intelligent."

Met Mark Mampassi die terugkeert, lijkt ook Bram Lagae niet helemaal zeker of hij in de basis zal blijven staan. "Na zijn wedstrijd van vorige week verdient Bram te starten. En na zijn prestaties van de jongste zes maanden verdient Mark om erbij te zijn", zegt Alexandersson. "Het hangt van meer af dan van de onderlinge vergelijking: het hangt ook af van mijn tactisch plan voor die ene wedstrijd."

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.