Wel op het EK, maar amper minuten: "Dolberg mag van geluk spreken dat hij in de selectie zat"

23 augustus om 13:16

Bij RSC Anderlecht lopen er tegenwoordig heel wat Denen rond, die ook op het EK aanwezig waren. Eén van die Denen is Kasper Dolberg, al kwam hij ook amper in actie op het toernooi. Dat verrast Morten Bruun niet.

Volgens de voormalige Deense international moest Dolberg namelijk zelfs vrezen voor een EK-selectie. "Hij mag van geluk spreken dat hij erbij was", geeft hij aan bij HUMO. "Bij de nationale ploeg maakt hij al lang het verschil niet meer. De laatste keer was in september 2022, in de Nations League tegen Frankrijk. Meestal mag hij laat invallen, maar ook als hij start, tegen landen als Kazachstan of de Faeröer, stelt hij teleur", klinkt het.

Bij Denemarken krijgen onder meer Wind en Hojlund tegenwoordig de voorkeur, wat volgens Bruun niet meer dan normaal is. Al zeker omdat Dolberg het al jaren moeilijk heeft bij de nationale ploeg. "Zijn beste periode als international dateert al van het EK 2021", klinkt het.

Nochtans was Dolberg in het verleden de grote hoop van de Deense nationale ploeg. "Hij stond op de rand van de grote doorbraak, maar toen volgde dat rampjaar in Sevilla en Hoffenheim", weet hij nog.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.