Hayen opent seizoen bij Club Brugge: "Mensen verwachten altijd meer"

26 juli om 07:29

Nicky Hayen begint vrijdagavond aan een nieuw seizoen met Club Brugge. Is Club de titelfavoriet? Hayen nuanceert dat bij Het Laatste Nieuws.

"Club wil altijd meedoen voor de titel en zal zich wat dat betreft nooit wegsteken", aldus Hayen. "Met een favorietenrol ben ik evenwel niet bezig. Wij kijken enkel naar de volgende match. Of de twee volgende, want je moet in deze fase toch goed bekijken wie wanneer inzetbaar is. Match per match, het is een principe dat ik ook in de Play-Offs heb gehanteerd en dat ons ver gebracht heeft. Het klinkt als een cliché, maar we gaan dat nu weer zo doen."

Hayen wil de lat vooral niet te hoog leggen. "Mensen verwachten altijd meer en meer. Als je kampioen wordt, moet dat bij wijze van spreken met fantastisch voetbal, een perfecte opbouw en hoge druk zijn. Alleen is dat niet zo eenvoudig om van dag op dag te doen in het moderne voetbal. In de Play-Offs hebben we ons op een manier gepresenteerd waarmee de supporters zich kunnen identificeren. Die basis moet er altijd zijn."

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.