De Roeck over plannen bij Antwerp: "Ik denk dat ik daarin kan slagen"

24 juli om 09:29

Jonas De Roeck moet Antwerp dit seizoen in goede banen leiden. De Roeck gaat voor attractief voetbal, maar beseft dat de resultaten ook moeten volgen.

"We moeten dúrven voetballen, dúrven op balbezit te spelen", aldus De Roeck bij Het Laatste Nieuws. "Attractief en verzorgd spelen. Ik denk dat ik daarin kan slagen. Gaan we blind en roekeloos aanvallen? Neen, we zoeken naar de juiste balans. Op dit moment is de organisatie het belangrijkste, daarna gaan we het voetballend vermogen opdrijven."

De Roeck wil ook de tijd krijgen om iets op te bouwen. "Ik weet ook dat Antwerp een grote club is. Kijk: als je op dit niveau werkt, weet je dat er druk komt eens het minder goed gaat. In die moeilijke momenten - ik hoop dat ze er niet zullen zijn - moet je goed met mekaar overleggen. Eerlijk zijn ook. Ik ga ervan uit dat we binnen Antwerp allemaal diezelfde ingesteldheid hebben. Ik voel alleszins veel steun en vertrouwen vanuit het bestuur. Vanaf dag één."

Zondag begint het werk voor De Roeck echt met een uitwedstrijd op Sporting Charleroi.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.