"Antwerp zit in een situatie waarin er spelers moeten verkocht worden"

24 juli om 07:00

Jonas De Roeck staat dit seizoen voor een lastige opdracht bij Antwerp. The Great Old heeft het financieel niet breed, maar De Roeck gaat roeien met de riemen die hij heeft.

"Iedereen kent de situatie van Antwerp en weet wat er moet gebeuren", aldus De Roeck bij Het Laatste Nieuws. "Er circuleren een paar namen van mogelijke vertrekkers. Wie het wordt, is afwachten. Wie heeft er aanbiedingen? Wie wil per se vertrekken? Het is een evenwichtsoefening die moet gemaakt worden. En eigenlijk heb je dat als speler, club of technische staf liever niet. Maar het is nu eenmaal de realiteit."

Antwerp gaat sowieso nog sterkhouders van de hand doen. "Antwerp zit in een situatie waarin er spelers moeten verkocht worden. Ik heb de voorbije jaren vaak gelezen dat 'the sky the limit' was bij de club. Momenteel is dat anders. Het financiële krijgt meer prioriteit en Antwerp moet zelfbedruipend worden via onder meer inkomsten uit transfers. Je mag niet afhankelijk blijven van één iemand. Daar is het clubbestuur hard mee bezig."

Eén van de vertrekkers zou wel eens Jean Butez kunnen zijn. Hij wordt gelinkt aan Anderlecht.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.