‘Overgang van Jean Butez naar Anderlecht loopt allicht stuk op salaris'

UPDATE: 'Butez kan naar Anderlecht, maar verkiest transfer naar het buitenland'

24 juli om 22:40
Laatste update: 24 juli om 22:40

Dinsdag meldden verschillende media dat RSC Anderlecht geïnteresseerd is Jean Butez, doelman bij Royal Antwerp FC, naar Brussel te halen. Na het vertrek van Kasper Schmeichel zoek wil paars-wit naar verluidt nog een ervaren keeper aan de selectie toevoegen.

Butez kwam in 2020 naar Antwerp en maakt steevast een betrouwbare indruk. The Great Old zou evenwel open staan een vertrek van de Franse goalie. De club heeft met Senne Lammens al een opvolger in de wachtkamer. 

De 29-jarige Butez heeft bij Antwerp nog een contract tot de zomer van 2026. Volgens transferspecialist Sacha Tavolieri zou een eventuele deal de som van 4 miljoen euro met zich meebrengen. 

Tavolieri weet ook dat er een belemmering kan zijn: Butez is grootverdiener in bij de Reds en of Anderlecht zich het salaris van de doelman kan en wil veroorloven is maar zeer de vraag.

Update: Bij een goed bod mag Butez Antwerp verlaten. Anderlecht toont interesse in de doelman, maar volgens Het Laatste Nieuws verkiest Butez een transfer naar het buitenland. De voorbije transferperiodes ketste een transfer er naar het buitenland telkens af. 

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.