Bakayoko blikt met gemengde gevoelens terug op het EK met de Rode Duivels

Bakayoko over het EK met Rode Duivels: “Niet zoveel gespeeld als gewild”

18 juli om 13:13

Voor Johan Bakayoko was het EK in Duitsland zijn eerste grote landentoernooi met de Rode Duivels. Ondertussen werkt Bakayoko aan het volgende seizoen bij PSV, maar dat weerhoudt hem niet om even terug te blikken op zijn tijd met de Rode Duivels. 

In een interview met VI blikt de vleugelaanvaller van PSV terug op het EK. Hoewel hij regelmatig in de basis stond tijdens oefen- en kwalificatiewedstrijden, kreeg hij op het EK in Duitsland geen basisplaats.

"Het was een mooie ervaring om het voor de eerste keer mee te maken," vertelt Bakayoko aan Voetbal International. "Alles is top geregeld en je speelt met en tegen de beste spelers. Ook de grote betrokkenheid van iedereen in België voelen, vond ik bijzonder om te ervaren."

Toch was Bakayoko teleurgesteld over zijn beperkte speeltijd. Hij kwam slechts 46 minuten in actie, verdeeld over invalbeurten tegen Slovakije en Oekraïne. "Maar qua minuten heb ik niet zo veel gespeeld als ik had gewild," geeft hij toe. 

"Heel frustrerend, vooral omdat ik op de bank het gevoel had dat ik op het veld echt iets kon betekenen voor de ploeg." Ondanks deze teleurstelling blijft Bakayoko positief en vastberaden om zichzelf verder te ontwikkelen en zijn plek in het team te veroveren.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.