Tavolieri: 'OH Leuven heeft interesse voor middenvelder William Balikwisha'

Tavolieri: 'OH Leuven heeft belangstelling voor middenvelder Balikwisha'

15 juli om 10:05
Laatste update: 15 juli om 10:21

De voorbereidingen voor het Jupiler Pro League-seizoen zijn begonnen en OH Leuven wil zich versterken met een middenvelder. William Balikwisha is volgens Sacha Tavolieri een target van de club uit Leuven.

Bij louter interesse blijft het niet, want OH Leuven en Balikwisha zijn al met elkaar in gesprek over een mogelijke overgang van de aanvallende middenvelder, die sinds 2020 bij Standard speelde. De verwachting is dat er maandag gesprekken worden gevoerd om tot een overeenkomst te komen.

Onlangs meldde L'avenir dat Balikwisha zijn contract eenzijdig heeft verbroken. Toch zou OH Leuven een compensatie aan Standard betalen van minder dan 1 miljoen euro volgens Sacha Tavolieri. De beoogde duur van het contract van de Congolees is nog niet bekend, mocht hij naar OH Leuven verhuizen.

Balikwisha, die vier keer voor Congo uitkwam, speelde in totaal 74 Jupiler Pro League-wedstrijden voor Standard. Daarin wist hij 8 keer te scoren en 8 assists te geven.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.