Kapitein Vanaken over positie bij Club Brugge

Vanaken over positie bij Club Brugge: “Verdedigend niet sterk genoeg voor”

14 juli om 21:02

Hans Vanaken, de kapitein van Club Brugge, gaat dieper in op zijn rol bij Blauw-Zwart. Vanaken wordt gevraagd naar zijn positie binnen de formatie van hoofdtrainer Nicky Hayen. Vanaken geeft aan dat hij nog altijd meer aan aanvallen denkt dan aan verdedigen.

Vanaken wordt gevraagd of het klopt dat hij steeds lager komt te spelen bij Club Brugge. “Misschien had ik vaker het gevoel dat ik moest helpen opbouwen of de rust bewaren. Mensen zeggen mij vaak: 'Jij gaat nog op de zes belanden.' Maar daar ben ik verdedigend niet sterk genoeg voor. Ik blijf graag hoog staan om daar het verschil te maken. En als ik te weinig ballen krijg, ga ik ze zelf halen”, deelt Vanaken aan Het Nieuwsblad.

Vanaken krijgt tot slot de vraag wat de wensen zijn voor het aankomende seizoen van Club Brugge. Vanaken wist met Club Brugge niet eerder de Beker van België te winnen. “Ik heb de beker hier nog niet gewonnen: dat is enkel met Lokeren gelukt. Eigenlijk kon het vorig jaar al. Als we tegen Union een verdiende penalty krijgen, is het 3-0 en klaar. Het was misschien wel typerend voor die periode”, besluit Vanaken.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.