Vanaken vergelijkt trainers Hayen en Deila bij Club Brugge

Vanaken vergelijkt Hayen bij Club Brugge: “Bij Deila meer ruimte voor interpretatie”

14 juli om 15:01
Laatste update: 14 juli om 16:13

Hans Vanaken, de kapitein van Club Brugge, blikt terug op de trainerswissel bij Blauw-Zwart. Nicky Hayen verving Ronny Deila als interim-trainer en kreeg na zijn succes de promotie naar het hoofdtrainerschap. Vanaken noemt zijn promotie logisch en vergelijkt Hayen met de ontslagen Deila.

Vanaken is complimenteus over de prestaties van Hayen bij Club Brugge. Onder leiding van Hayen wist Club Brugge toch nog kampioen te worden via de Champions’ Play-Offs. “Het is logisch dat Hayen is aangebleven: hij heeft het ronduit fantastisch gedaan. Als je onze uitzichtloze situatie op twee maanden tijd zo kan omkeren...”, citeert Het Belang van Limburg Vanaken.

Vanaken vergelijkt hoofdtrainer Hayen en Deila bij Club Brugge. “Deze jonge groep heeft structuur en duidelijkheid nodig. Hayen geeft enorm gedetailleerde opdrachten per positie. Deila had ook een plan, maar daar was er misschien meer ruimte voor interpretatie”, aldus Vanaken.

Desondanks blijft Vanaken het moeilijk vinden om aan te geven waar het precies misging met Deila bij Club Brugge. “Tijdens veel wedstrijden bleken onze expected goals hoger te liggen dan die van de tegenstander. En toch konden we niet winnen. Sommige zaken vallen moeilijk te verklaren”, besluit Vanaken.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.