De Bruyne over kritiek Rode Duivels-fans

De Bruyne over kritiek Rode Duivels-fans: “Dan moeten ze zelf maar voetballen”

1 juli om 12:46

Kevin De Bruyne vierde vrijdag zijn 33e verjaardag te midden van de voorbereiding op de belangrijke wedstrijd tegen Frankrijk in de 16e ronde van het EK. In een interview vanuit het Schloss Hotel Monrepos, waar de Belgische ploeg verblijft, gaf de aanvoerder van de Rode Duivels zijn visie op de reacties van de fans na Oekraïne. 

De Bruyne sprak over de behoefte aan steun van de fans om goed te kunnen presteren. Hij erkende dat het team tijdens de drie groepswedstrijden alles heeft gegeven, ook al leidde dat niet altijd tot een overwinning. 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

"Soms win je niet, dat gebeurt," zei hij, geciteerd door RTBF. De aanvoerder begrijpt de frustratie van de supporters en hun kritiek op de beslissingen die tijdens de wedstrijden worden genomen. "Ze denken misschien niet dat het de beste keuzes zijn, maar het zijn wel de keuzes die we hebben gemaakt. Als ze beslissingen willen nemen, moeten ze zelf voetballen," voegde hij toe. 

Voor de wedstrijd van maandag tegen Frankrijk beloofde De Bruyne zich volledig in te zetten, zoals hij altijd heeft gedaan. "Maandagavond ga ik doen wat ik altijd doe, alles geven om deze wedstrijd te winnen," verklaarde hij. "In mijn hele carrière heb ik 100% gegeven om al mijn teams te helpen. Dat is het minimum," aldus De Bruyne. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.