Rode Duivels tegen Frankrijk op EK: 'Kunnen ze pijn doen'

Rode Duivels tegen Frankrijk op EK: “Ideaal zou een vroeg doelpunt zijn”

1 juli om 12:16

Philippe Albert sprak enkele uren voor de belangrijke wedstrijd tussen Frankrijk en België in de laatste 16 van het EK over zijn verwachtingen voor de Rode Duivels. Hij benadrukte dat deze wedstrijd een kans op revanche is, gezien de nederlagen tegen Frankrijk in 2018 en 2021.

"Het is een extreem belangrijke wedstrijd voor beide teams. Het is erop of eronder, dat weet iedereen," zei Albert op RTBF. Hij hoopt alvast op meer spektakel dan de groepsfase, hoewel hij eignelijk geen heel spannende wedstrijd verwacht. Albert merkte op dat beide teams niet de spelers hebben om de hele wedstrijd te verdedigen, en dat zodra een team de bal heeft, ze zullen proberen door te drukken. 

"Het ideale scenario is een doelpunt aan het begin van de wedstrijd om de boel op gang te brengen," voegde hij toe. "Als we ons plaatsen voor de kwartfinales, is iedereen het (de mindere groepsfase) vergeten. Je moet er vanaf de eerste seconde staan," zei Albert. 

Albert verwacht verder dat de wedstrijd moeilijk zal zijn en dat België zal moeten lijden om te winnen. Hij benadrukte echter dat België de aanvalskracht heeft om Frankrijk pijn te doen. "Aanvallend hebben we de wapens om ze pijn te doen," zei hij. Hij hoopt dat de Rode Duivels vanaf de eerste minuut zullen vechten en de wedstrijd naar hun hand zullen zetten.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.