Bestemming Berlijn gaat voor Vanhaezebrouck: "Tedesco bracht slaapverwekkend TikTak-voetbal"

3 juli om 21:00
Laatste update: 3 juli om 21:00

De Rode Duivels haalden het niet van Frankrijk en zijn uitgeschakeld op het EK. De nationale ploeg moet zich nu focussen op de toekomst. Met of zonder bondscoach Domenico Tedesco? De VoetbalPrimeur België-podcast Bestemming Berlijn buigt zich over de zaak.

Voor de panelleden lijkt het verhaal voor Tedesco alleszins afgelopen te zijn als bondscoach. Zij waren niet overtuigd van het voetbal dat hij bracht met de Rode Duivels op dit EK. "Ik had meer verwacht van hem", begint Michiel Vercauteren. "Ik had beter voetbal verwacht, nog meer dan onder Roberto Martinez. Maar ik ben teleurgesteld en we kunnen zeker niet terugblikken op een goed EK", klinkt het.

Ook adjunct-hoofdredacteur Glenn Schrader denkt niet dat de KBVB anders kan dan afscheid nemen van Tedesco. "Dit was misschien wel één van de slechtste toernooien in onze recente geschiedenis", geeft Schrader nog mee. "De sfeer rond de nationale ploeg is op dit moment slechter dan ik ooit heb gezien."

Het gebrachte voetbal kon hem helemaal niet bekoren. "Het voetbal onder Tedesco was op dit EK echt dramatisch", gaat hij nog verder. "Hij bracht geen tiki-taka voetbal, maar wel slaapverwekkend TikTak-voetbal", aldus Schrader.

De opvolging
Hoofdredacteur Daan Slingers vraagt zich dan ook af of Tedesco bondscoach zal blijven na dit EK. "Het enthousiasme heeft een dieptepunt bereikt en als we dat willen doen kantelen, moeten we misschien denken aan een andere bondscoach", zegt Vercauteren. "Na dit toernooi is dat misschien wel nodig."

En dan zal er ook een opvolger gevonden moeten worden. Bij Bestemming Berlijn kijkt men daarvoor dan, met enige twijfels, naar Hein Vanhaezebrouck. "Ik zie echt weinig opties", aldus Schrader. "Het zal dan al een gigantisch figuur als Jurgen Klopp moeten zijn, al zal hij die uitdaging niet willen aangaan, of een Belgische trainer zoals Vanhaezebrouck."

"Al moet je je daarbij wel de bedenking stelling of hij zal kunnen samenwerken met de echt grote toppers zoals Kevin De Bruyne", klinkt het nog. Voor Vercauteren is het echter duidelijk dat Vanhaezebrouck de geschikte persoon is. "Ik zou het wel graag zien gebeuren", besluit hij.

Verder bespreken we bij Bestemming Berlijn de wedstrijd tegen Frankrijk en kijken we nog naar de toekomst van dit EK en wordt er besproken of Romelu Lukaku de eerste keuze moet blijven of we toch voor een andere pion kiezen. Ook zoeken we weer naar vijf meest opvallende momenten van het toernooi en meer.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.