VP Rapport: Rode Duivels hielden stand, aanval onbereikbaar

VP Rapport: Verdedigers deden hun werk, aanvallers van België gebuisd

2 juli om 09:05
Laatste update: 2 juli om 09:05

De Rode Duivels gingen tegen Frankrijk met 1-0 ten onder in de achtste finale van het EK 2024 in Duitsland. Hiermee hield het Europese avontuur van de manschappen van Domenico Tedesco op. VoetbalPrimeur zag Koen Casteels een degelijke match keepen. De verdediging hield stand, maar de aanval werd amper gevonden.

Koen Casteels 8
Koen Casteels trok zijn sterke vorm door tegen Frankrijk. De doelman bracht meerdere sterke reddingen in zowel de eerste als de tweede helft. Casteels moest uiteindelijk eenmaal een tegendoelpunt slikken doordat de bal via de knie van Vertonghen in het doel ging. Casteels kon hier niets aan doen.

Timothy Castagne 6,5
Castagne toonde zich degelijk bij de Rode Duivels tegen Frankrijk. Het was een match op het scherpst van de snede en Castagne beperkte zich dan ook vooral tot tegenhouden.

Wout Faes 7
Faes en Vertonghen kregen de taak om Kylian Mbappé in toom te houden. De verdedigers wisten dit heel aardig te doen. Mbappé kwam amper aan grote kansen tegen de Rode Duivels.

Jan Vertonghen 6,5
De 37-jarige verdediger toonde zich meer dan degelijk. Op een gegeven moment kreeg Vertonghen het nog even met Mbappé aan de stok. In de slotfase van de match was Vertonghen de pechvogel van dienst. Via zijn lichaam verdween de bal ongelukkig in doel. 

Arthur Theate 6,5
Theate kreeg opnieuw de taak om als centrale verdediger op de back-positie uit te komen. Theate wist net als de andere verdedigers van de Rode Duivels stand te houden tegen de voorste linie van Frankrijk.

Yannick Carrasco 4 
Het was niet de match van Carasco. Zijn voorzetten kwamen aan niet bij een ploegmaat en had te vaak ruzie met de bal. In de tweede helft wist De Bruyne Carrasco diep te sturen. Carrasco stormde op het doel van de Fransen af, maar hij had te veel tijd nodig om af te werken. Het vatte zijn match samen.

Amadou Onana 5.5
 Frankrijk toonde zich zeer zorgvuldig in balbezit, waardoor het voor Onana moeilijk was om de strijd daadwerkelijk aan te gaan met de Franse middenvelders. Desondanks werkte Onana hard voor zijn ploegmaats, maar dwingend was hij verre van. 

Kevin De Bruyne 6
Kevin De Bruyne is niet in staat gesteld om zijn wapens te gebruiken. De Bruyne wist in de eerste helft gevaarlijk te worden met een vrije trap, maar kon verder amper gebruik maken van zijn uitzonderlijke kwaliteiten. In de tweede helft wist De Bruyne Carrasco fraai te bedienen en vlak voor het einde van de match kreeg De Bruyne een vrije schietkans.

Jeremy Doku 5.5
De vleugelspeler van de Rode Duivels wilde wel, maar had erg veel moeite om door de Franse verdediging te breken. Doku liet zien dat hij dolgraag het verschil wilde maken tegen Frankrijk, maar het mocht niet zo zijn. Doku had meerdere malen moeite om zijn directe tegenstander te passeren. De vleugelaanvaller stond minder diep gepositioneerd waardoor het telkens een erg lange weg was richting het Franse doel voor de winger van Manchester City.

Lois Openda 4
Openda wist zich niet te onderscheiden met zijn snelheid. De spits van RB Leipzig kwam amper in het spel voor. Openda wilde wel, maar werd simpelweg niet gevonden bij de Rode Duivels. In de tweede helft werd Openda vervangen voor Orel Mangala.

Romelu Lukaku 4
Wist zich niet te tonen in de aanval van de Rode Duivels. Het was zijn zwakste match van het EK. Lukaku kwam zelden in het spel voor en leek het ook fysiek lastig te hebben tegen de verdedigers van Frankrijk. In de tweede helft kon Lukaku zich iets meer laten zien, maar zijn bijdrage bleef uiteindelijk erg beperkt tegen de Fransen. Na zijn balverlies konden de Fransen uiteindelijk scoren. 

Orel Mangala 6

Dodi Lukebakio - Te weinig speeltijd voor een beoordeling 

Charles De Ketelaere -Te weinig speeltijd voor een beoordeling