“Castagne, Faes, Vertonghen en Theate spelen bij Rode Duivels"

“Castagne, Faes, Vertonghen en Theate spelen bij Rode Duivels tegen Frankrijk”

1 juli om 12:32

Manuel Jous van RTBF sprak over de tactische keuzes die België moet maken om Frankrijk te verslaan in hun aanstaande wedstrijd op het EK. Hij benadrukte de onzekerheden over de vorm van de Rode Duivels

"Hoe zit het met België? Wat is de beste tactiek om Frankrijk te verslaan? Hoe moeten ze spelen? Met wie? In welke positie? In dit stadium is alles nog mogelijk”, stelde Jous. Hij suggereerde dat een sterk middenveld met spelers als Onana, Tielemans en Mangala een optie zou kunnen zijn, evenals een verdediging met vijf man waarin een ervaren speler zoals Witsel een centrale rol speelt.

Als België kiest voor een meer verwachte aanpak, zal de opstelling waarschijnlijk weinig verrassingen bevatten. "De uitstekende Koen Casteels in doel, en Castagne-Faes-Vertonghen-Theate achterin", zei Jous. Hij wees erop dat deze verdediging, ondanks voorspellingen van zwakte, zich tot nu toe goed heeft gehouden tegen bescheiden tegenstand. 

Voor de verdedigende middenveldpositie lijkt het volgens Jous het duo Onana-Mangala te worden. "De Lyon-man moest de pers te woord staan. Hij verving ook Tielemans op het uur tegen Oekraïne”, merkte Jous op.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.