'Niet Tedesco, maar Vercauteren wordt het kind van de rekening'

3 juli om 09:16

Het EK is uitgedraaid op een sisser voor de Rode Duivels. Na de uitschakeling worden er vragen gesteld bij bondscoach Domenico Tedesco, maar het is nu vooral Frank Vercauteren die op het kapblok ligt.

Tedesco heeft nog een contract tot 2026, maar dat van Vercauteren loopt dit jaar al af. Het Nieuwsblad noemt de kans op een contractverlenging 'onbestaande'. 'Het vizier wordt scherp in de richting van technisch directeur Frank Vercauteren gedraaid. Zijn contract loopt op het einde van het jaar af', schrijft chef sport Ludo Vandewalle. 

Normaal gezien moet Vercauteren nog een evaluatie maken van Tedesco na het EK. 'Hij moet in principe de bondscoach na dit toernooi evalueren, maar het is de vraag of dat veel zin heeft voor een afscheidnemend technisch directeur', aldus opnieuw Vandewalle.

Vercauteren is sinds februari 2023 aan de slag als technisch directeur bij de KBVB en werkte in die hoedanigheid nauw samen met Tedesco. In tegenstelling tot bij Tedesco moet er aan hem geen vergoeding worden betaald bij een vertrek.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.