Tedesco staat achter aanpak Rode Duivels tegen Frankrijk

Tedesco staat achter aanpak Rode Duivels: “Controleerden hen uitstekend”

2 juli om 14:14
Laatste update: 2 juli om 14:39

Domenico Tedesco, de bondscoach van de Rode Duivels, ging met zijn formatie roemloos ten onder op het EK 2024 in Duitsland. Er werd met 0-1 verloren van Frankrijk. Toch gaf Tedesco aan dat hij achter zijn gekozen aanpak stond.

Tedesco legt uit waarom hij achter zijn aanpak stond met de Rode Duivels tegen Frankrijk. “Je kan verschillende plannen hebben met positieve zaken en negatieve zaken. In voetbal weet je op voorhand nooit wat er gaat gebeuren”, citeert Sporza Tedesco.

Tedesco vertelt verder wat er bij een andere keuze mogelijk had kunnen gebeuren voor de Rode Duivels. “Als we ervoor kozen om veel druk te zetten, zouden zij ruimte in de rug krijgen. Nu controleerden we hen uitstekend”, aldus Tedesco.

Tedesco sluit af door aan te geven dat het Franse gevaar erg beperkt bleef tegen de Rode Duivels. “In de eerste helft kwamen ze er soms uit, maar niet vaak”, besluit Tedesco.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.