Degryse kritisch op de tactiek van Tedesco met de Rode Duivels

Degryse over Rode Duivels: “Tedesco zette spelers niet op de juiste plaats”

2 juli om 13:33

Marc Degryse is niet te spreken over de manier waarop bondscoach Domenico Tedesco de Rode Duivels heeft neergezet op het EK 2024 in Duitsland. Volgens Degryse heeft Tedesco de Rode Duivels niet in het juiste systeem gebruikt, waardoor ze niet tot hun recht kwamen.

Degryse uit zich teleurgesteld over de tactiek van Tedesco op het EK 2024 in Duitsland. “Ik moet mezelf herhalen: een trainer moet spelers op de juiste plaats zetten. Dat heeft Domenico Tedesco niét gedaan. Ik verwachtte dat hij zou teruggrijpen naar zijn succesrecept van in de kwalificaties”, deelt Degryse via Het Laatste Nieuws.

Degryse vertelt over het systeem dat volgens hem wel past bij de Rode Duivels. “Mangala en Onana als defensieve middenvelders, De Bruyne op de ‘tien’, Lukebakio op rechts en Doku linksbuiten. Dat is het systeem waar iedereen het best tot zijn recht komt”, aldus Degryse.

Degryse sluit af door aan te geven dat Tedesco anders besloot. “Maar Tedesco zette De Bruyne een rij lager. Hij kon niet domineren of de match naar zich toe trekken. Offensieve impulsen bleven uit”, besluit Degryse.