Tedesco na EK-exit Rode Duivels tegen Frankrijk

Tedesco over Rode Duivels: “Ik wil verder, niet het moment om over mij te praten”

2 juli om 11:01

Domenico Tedesco, de bondscoach van de Rode Duivels, reageerde zwaar teleurgesteld na het 0-1 verlies tegen Frankrijk. De Rode Duivels zijn hierdoor uitgeschakeld op het EK 2024. Tedesco geeft aan dat hij verder wil als bondscoach van de Rode Duivels.

Tedesco kreeg tijdens het EK en na de uitschakeling met de Rode Duivels flink wat kritiek te verwerken. “Dat weet je wanneer je een contract tekent. Zulke emoties zijn er bij verlies. Ik kan enkel zeggen dat ik veel vertrouwen heb in dit team en dat het resultaat en de manier waarop we speelden een verschillende zaak zijn. Dat we slechts tweemaal scoren uit alle gecreëerde kansen is jammer”, citeert Sporza Tedesco.

Tedesco vertelt verder dat het op een aantal vlakken beter kon bij de Rode Duivels, maar dat het op sommige vlakken ook goed was. Ook stak Tedesco nog een hart onder de riem richting Jan Vertonghen na zijn eigendoelpunt. “Ik wil verder, maar het is niet het moment om over mij te praten. Het gaat over België, niet over mij. Ik geef om het team en om Jan Vertonghen. Het gaat echt niet om mij”, aldus Tedesco.