"Vooral bondscoach Tedesco heeft veel krediet verloren op dit EK"

2 juli om 09:00

De Rode Duivels zullen dit EK niet winnen. Domenico Tedesco staat nu in het oog van de storm, ook bij analist Peter Vandenbempt.

"Wat mij betreft, heeft vooral de bondscoach veel krediet verloren op dit toernooi", aldus Vandenbempt bij Sporza. "Tedesco maakte in veel opzichten toch geen te beste beurt. Wil dat zeggen dat de voetbalbond hem moet buitenzetten? Neen. Maar een grondige evaluatie zal toch gemaakt moeten worden door technisch directeur Frank Vercauteren. Een zeer strenge, zoals hij vroeger deed als assistent-coach van Anderlecht."

Tedesco heeft geen goede beurt gemaakt. "Je had toch het gevoel dat Tedesco zowel op als naast het veld overweldigd was door de verwachtingen en druk die bij zo'n groot toernooi horen. Dat viel ook af te leiden uit zijn communicatie. Gisteren hoorden we Tedesco bijvoorbeeld zeggen dat de Duivels veel risico's genomen hadden. Pardon? Niks, hé. Eigenlijk zeg je dan dat alle kijkers dwazen zijn."

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.