Na teleurstelling op het EK: "Ik twijfel aan de toekomst met Tedesco"

2 juli om 07:00
Laatste update: 2 juli om 07:04

De Rode Duivels liggen uit het EK. Marc Degryse legt de hoofdverantwoordelijkheid bij bondscoach Domenico Tedesco. Dat geeft hij aan bij Het Laatste Nieuws.

"Tedesco is tekortgeschoten", stelt Degryse. "Zijn keuzes waren te ver gezocht, hij hield het niet simpel. Maar ook in de omgang en qua uitstraling heeft hij niet gescoord. Hij verdoezelde de zaken - van onze eerste twee matchen zei hij dat ze goed waren. Hij stelde de zaken beter voor dan ze in werkelijkheid waren. De spelers zijn nochtans volwassen genoeg. Benoém de dingen zoals ze zijn."

Tedesco heeft het tij ook niet meer gekeerd. "Ik heb niet het gevoel dat Tedesco geëvolueerd is tijdens dit EK. Hij ging liever met zijn principes en eigenzinnige keuzes ten onder dan zich aan te passen. Hij dacht slimmer te zijn dan de buitenwereld. Ik twijfel aan de toekomst met Tedesco. Zonder evolutie zal het volgende toernooi niet beter zijn."

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.