Tedesco wil EK Rode Duivels nog niet analyseren na uitschakeling

Tedesco wil EK Rode Duivels nog niet analyseren: “Ga geen punten geven”

1 juli om 22:44

Domenico Tedesco, de bondscoach van de Rode Duivels, stond de pers te woord na de uitschakeling op het EK 2024 in Duitsland tegen Frankrijk. Tedesco was zeer ontgoocheld na de 1-0 verliespartij tegen de Fransen.

Tedesco werd gevraagd om punten op tien te geven voor de prestaties van de Rode Duivels en van hemzelf als bondscoach. “We zijn pas een uur na de wedstrijd en we kregen een doelpunt tegen in de 86ste minuut. En je vraagt nu al om het toernooi te analyseren. Dat is echt wel vroeg. Ik ga geen punten geven”, citeert Het Nieuwsblad.

Tedesco kreeg vervolgens de vraag of hij vond dat de Rode Duivels genoeg lef hebben getoond op het EK. “Ik denk het wel, tegen Slovakije zeker. We creëerden veel kansen. Tegen Oekraïne in het begin ook, maar naargelang de wedstrijd vorderde, deden we het voorzichtiger. Dat is logisch als je door één tegendoelpunt kunt uitgeschakeld worden”, aldus Tedesco.

Tedesco benadrukt dat de Rode Duivels aanvallend meer hadden verdiend door Romelu LUkaku en Jeremy Doku als voorbeelden te geven. “Als je erover nadenkt dat Lukaku naar huis gaat met nul gescoorde doelpunten, terwijl hij topschutter had kunnen zijn na de groepsfase... Hetzelfde voor Doku, die ook geen assist gaf. Voor mij is dat ongelooflijk, want ze speelden een sterk toernooi”, besloot Tedesco.