L'Equipe: 'Fransen in 4-4-2, vier sleutelduels'

L'Equipe blikt al vooruit: Fransen in 4-4-2 en vier sleutelduels op het terrein

30 juni om 12:44

Ook in Frankrijk kijkt men reikhalzend uit naar de clash met de Rode DuivelsL'Equipe werpt al eens een blik op het tactische plaatje. De krant verwacht dat Didier Deschamps zijn troepen in een 4-4-2 de wei in zal sturen.

Het sterkste compartiment van de Fransen tot nu toe was zonder twijfel de achterhoede. Doelman Mike Maignan moest amper één treffer toestaan. Het ligt dan ook in de lijn der verwachtingen dat Jules Koundé, Dayot Upamecano, William Saliba en Théo Hernandez de laatste lijn vormen. Met een herboren N'Golo Kanté ervoor belooft dat een vette kluif te worden voor de Belgische aanvallers.

Op het middenveld zou Deschamps kiezen voor een ruit met z'n vieren. Antoine Griezman krijgt zo een vrije rol als nummer tien. Hij speelt in steun van het spitsenduo Marcus Thuram en Kylian Mbappé, die laatste zoals bekend mét masker. Zeker Mbappé zal de vrijheid krijgen om naar de flank uit te zwerven.

Daarnaast voorspelt L'Equipe vier sleutelduels tussen spelers. Vooral de Belgische aanval lijkt indruk te maken op de Fransen. Romelu Lukaku zal het duel moeten aangaan met Saliba, terwijl Koundé zich moeten wapenen tegen de onvoorspelbare acties van Jérémy Doku. Ook Kevin De Bruyne krijgt uiteraard veel aandacht. Aurélien Tcouameni zal zich om hem moeten bekommeren.

Hebben Les Bleus dan geen vertrouwen in hun eigen aanval? Uiteraard wel. Het vierde sleutelduel volgens L'Equipe wordt de confrontatie tussen Mbappé en Wout Faese. Die laatste krijgt veel vertrouwen van Domenico Tedesco.