Deschamps: "Geen angst, maar Belgen hebben aanvallend potentieel"

Deschamps geeft update over Mbappé: "Zijn masker beperkt zijn zicht een beetje"

30 juni om 11:34

De Rode Duivels hebben de eerste plek in hun poule laten schieten en zitten zo opgezadeld met een achtste finale tegen één van de topfavorieten, Frankrijk. Bij onze zuiderburen heerst echter respect voor de Belgische kwaliteiten. Dat is althans het geval bij bondscoach Didier Deschamps.

De Fransman kent de Rode Duivels door en door, onder meer dankzij de halve finale op het WK 2018. Hoewel er intussen voor een stuk een nieuwe generatie is opgestaan, blijft hij op zijn hoede. "België maakt deel uit van enkele zeer goeie ploegen die de ambitie hebben om ver door te stoten. We hebben geen angst, maar er is een belangrijk aanvallend potentieel aanwezig", verwijst Deschamps bij TF1 naar de voorhoede van de Rode Duivels. Daarmee zullen de Franse defensie op de proef moeten stellen.

Over zijn eigen verdediging maakt Deschamps zich echter niet al te veel zorgen. Frankrijk slikte nog maar één treffer op dit EK, een strafschop van Robert Lewandowski dan nog. Daar staat tegenover dat het zelf amper twee keer kon scoren. Bovendien zat daar geen enkele veldgoal bij. "Op dit moment zitten we in een periode waarin de efficiëntie minder is", moet Deschamps bekennen.

Gemaskerde Mbappé
Vanzelfsprekend zal ook Domenico Tedesco waarschuwen voor de aanvallende stootkracht van de tegenstander, niet in het minst in de persoon van Kylian Mbappé. Na zijn neusblessure speelt de superster nu met een masker. Hoe zit het eigenlijk met hem? "Kylian heeft geen bijzondere klachten, al beperkt het masker zijn zicht een beetje", geeft Deschamps aan.

Voor een aanvaller kan dat kwalijke gevolgen hebben, zeker in het geval van ... een strafschoppenserie. Youri Tielemans gaf aan dat de Rode Duivels daar (voorlopig nog) niet op getraind hebben. Bij de Fransen ligt dat anders. "Of ik al geanticipeerd heb op strafschoppen? Ja", geeft Deschamps toe. "Ook al bereiden we de wedstrijd voor opdat we die vroeger kunnen winnen", voegt hij er nog aan toe.