Eindelijk voltallig: voor het eerst 25 spelers op Duivelse training

Eindelijk voltallig: voor het eerst alle 25 spelers op training bij de Rode Duivels

30 juni om 12:34

Eén dag voor de achtste finale tegen Frankrijk viel er goed nieuws te rapen uit het Belgische kamp. Voor het eerst sinds ze in Duitsland hun intrek namen, zijn de Rode Duivels in complete slagorde op training verschenen.

Met 25 spelers besloot Domenico Tedesco af te reizen naar Euro 2024. Nu ja, eigenlijk waren dat er 24. Thomas Meunier viel in de uitzwaaiwedstrijd tegen Luxemburg al vroeg geblesseerd uit. Hij vervoegde pas enkele dagen geleden de Duivelse spelersgroep. Bij het begin van het toernooi waren er ook kopzorgen rond Arthur Theate en Jan Vertonghen. Zij keerden tegen Roemenië echter al terug in de basis.

En dan was er nog Axel Witsel. Net als Meunier kwam hij tot nu toe nog geen minuut in actie. Zondag verscheen hij evenwel op het trainingsveld en trainde hij samen met de ploeg, zag Sporza. Zijn blessureperikelen lijken dus achter de rug te liggen. Of dat gevolgen zal hebben voor de basisopstelling tegen Frankrijk, is nog koffiedik kijken. Hier en daar wordt gefluisterd dat Tedesco iets tactisch zou aanpassen. Met vijf achterin, met Witsel als extra slot op de deur? Pas een uurtje voor de aftrap zal het antwoord volgen.