Meunier gelooft in kansen Rode Duivels tegen Frankrijk

Meunier gelooft in kansen Rode Duivels tegen Frankrijk: “Zelfs op 80%”

29 juni om 14:47

Thomas Meunier sprak met RTBF na het 0-0 gelijkspel tegen Oekraïne, waarmee België zich kwalificeerde voor de laatste 16 van Euro 2024. Meunier, blikte vooruit op de wedstrijd tegen Frankrijk.

Hij benadrukte dat spelen tegen Frankrijk een eer is en benadrukte het belang van een goede mentaliteit en agressiviteit in de wedstrijd. "We moeten alles geven. Het belangrijkste is om geen spijt te hebben. Het wordt een wedstrijd als alle andere," aldus Meunier.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

De Belgische verdediger uit Trabzonspor sprak ook over de sterke punten van Frankrijk, waarbij hij vooral de intelligentie van het Franse team prees. Hij erkende dat Kylian Mbappé een uitzonderlijke speler is, maar benadrukte dat het Franse team uit meer bestaat dan één speler. "Defensief is het ook erg solide. Uiteindelijk is het een vrij complete groep. De sleutel zal mentale kracht zijn," zei Meunier.

Meunier sloot af met een optimistische noot, waarbij hij opmerkte dat zowel België als Frankrijk tweede eindigden in hun groep en dus niet onoverwinnelijk zijn. "Zelfs op 80% zijn ze nog steeds een indrukwekkend team. Ze zijn zich bewust van hun talent. Als we iets willen creëren, zullen we 100% moeten geven. We krijgen alle kansen, het zal een 50/50 zijn.”

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.