Petit over Duivels tegen Frankrijk op EK: “Gaan ons amuseren"

Petit houdt niet in: “Defensie Duivels minder dan middenmoot in Premier League”

29 juni om 14:14

Met de aanloop naar de laatste 16 van het EK groeit de spanning voor de wedstrijd tussen Frankrijk en de Rode Duivels, maar Emmanuel Petit blijft onbewogen. In een interview op RMC verklaarde de wereldkampioen van 1998 dat Les Bleus geen problemen zouden moeten ondervinden tegen de Rode Duivels. 

"Ik respecteer de Rode Duivels, maar ik ben lichtjaren verwijderd van angst”, zei Petit. De voormalige international was niet mals in zijn kritiek op de Belgische verdediging en noemde specifiek spelers als Timothy Castagne, Wout Faes, Arthur Theate en Jan Vertonghen. "Het is niet eens zo goed als een verdediging in de middenmoot van de Premier League. Les Blues gaan zich amuseren tegen Timothy Castagne, Wout Faes, Arthur Theate en Jan Vertonghen.”

“Om nog maar te zwijgen van Amadou Onana”, klonk het verder. "Hij heeft zijn hele leven gevochten om niet ten onder te gaan bij Everton." Verder uitte hij zijn teleurstelling over Kevin De Bruyne en Jérémy Doku, beiden volgens hem niet op hun beste niveau tijdens het toernooi. Hij voegde eraan toe dat Romelu Lukaku's onzekerheid over zijn clubtoekomst eveneens een negatieve invloed had.

Petit benadrukte tot slot dat als je bang bent voor de Belgen, je niet eens aan het toernooi moet beginnen. Hij ziet niet hoe België Frankrijk pijn zou kunnen doen, terwijl hij overtuigd is dat Frankrijk defensief sterker staat en België daarmee in de problemen kan brengen.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.