Fanclub stuurt Rode Duivels open brief op EK

Fanclub stuurt Rode Duivels open brief op EK: “Je leven geven voor ONS land”

29 juni om 13:58

De Rode Duivels en hun fans raakten na het 0-0 gelijkspel tegen Oekraïne in een ongemakkelijke situatie. Ondanks de kwalificatie voor de laatste 16 van het EK, veroorzaakte het teleurstellende optreden van het team gefluit vanaf de tribunes. De fans sturen nu een open brief.

De spelers besloten om de supporters niet te groeten na de wedstrijd. Voor de fans was dit een pijnlijke misser, vooral gezien de aanstaande confrontatie met Frankrijk. De fans kozen ervoor om hun ongenoegen en hoop in een open brief te uiten. Ze benadrukten het belang van eenheid voor de komende wedstrijd.

"Allereerst, weet alsjeblieft dat we trots zijn dat we ons gekwalificeerd hebben, dat we trots op jullie zijn, dat we in jullie geloven en dat we ervan overtuigd zijn dat we, SAMEN, Frankrijk deze maandag kunnen uitschakelen." De brief ging verder in op de teleurstelling over het spel en de mentaliteit die de ploeg tot nu toe had getoond. Fans misten het vuur en de vastberadenheid die ze gewend waren te zien. "Jullie hebben ons gewend om goed voetbal te spelen, te domineren, te bewegen, te spelen met pit en verlangen, en we hebben het gevoel dat al deze kwaliteiten die jullie kracht waren, verdwenen zijn."

De fans benadrukten dat hun kritiek voortkwam uit hoge verwachtingen en een diepe passie voor het team. Ze waren teleurgesteld dat hun steun niet gewaardeerd leek te worden, vooral gezien de offers die ze brengen om het team te volgen en te steunen. "Wij, de fans, zullen er altijd zijn, met jullie en voor jullie, op één voorwaarde: dat jullie verlangen tonen, positief zijn op het veld, vechten voor elke bal en je leven geven voor ONS land. Nog één ding: de Fransen zijn veel te zelfverzekerd, laat ze hun mond houden!"

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.