Johan Boskamp over Rode Duivels tegen Frankrijk op EK

Boskamp schat kansen Rode Duivels in: "Zou graag 50/50 zeggen, maar dan zou ik liegen"

29 juni om 11:04

Zaterdag worden de eerste wedstrijden in de achtste finales van het EK gespeeld. Zwitserland neemt het op tegen Italië, terwijl Duitsland voorbij Denemarken wil geraken. Op België - Frankrijk is het nog even wachten tot maandag. Analist Johan Boskamp blikt alvast vooruit op de match en schat de kansen van de Rode Duivels in. 

Boskamp is alvast van mening dat men een ander België zal kunnen verwachten tegen Les Bleus. "Tegen Frankrijk gaan ze toch meer ruimte krijgen", klinkt het in Het Belang van Limburg. "En net daar liggen hun grootste kwaliteiten."

De analist is van mening dat je om het EK te winnen, toch vroeg of laat voorbij een topland moet. Nu is het uiteraard vroeg. "Maar het is nu ook niet dat Frankrijk al de sterren van de hemel heeft gevoetbald", stelt Boskamp. 

Hoeveel kans maken onze Duivels dan volgens de Nederlander? "Ik zou graag fifty fifty zeggen, maar dan zou ik liegen", geeft Boskamp toe. "Ik denk dat het toch eerder 70-30 is in het voordeel van de Fransen."

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.